середа, 1 листопада 2017 р.

Як  запобігти  харчовим отруєнням
Щоб запобігти інфекційним захворюванням та харчовим отруєнням, дотримуйтесь таких простих правил:

-       Ретельно мийте усі овочі і фрукти перед тим, як подавати до столу сирими.


 

-        Мийте  руки з милом перед вживанням їжі, після відвідування туалету, повернення з прогулянки.
   
-       Ніколи не кладіть бутерброди, пиріжки, сир, ковбасу, печиво у пакет, де побували овочі, фрукти, ягоди чи яйця, навіть якщо цей пакет здається абсолютно чистим.

-       Дбайте про те, щоб їжа була щойно приготованою, свіжою.

-       Не купуйте продукти, якщо не впевнені у їхній якості, з простроченими термінами зберігання, пошкодженою упаковкою.

-       Не купуйте продукти харчування на стихійних базарах.

-       Не вживайте незнайомі гриби, ягоди, трави. Смертельно небезпечними можуть бути старі або зіпсовані гриби. Дітям страви з грибів заборонені!


-       Не використовуйте для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з річок, озер, незнайомих підземних джерел тощо.


-При перших ознаках кишкового захворювання терміново звертайтесь до лікаря.

НЕ  ЗАЙМАЙТЕСЬ  САМОЛІКУВАННЯМ !

Немає коментарів:

Дописати коментар