Щоб запобігти інфекційним захворюванням та харчовим
отруєнням, дотримуйтесь таких простих правил:
- Ретельно мийте усі овочі і фрукти перед тим, як подавати
до столу сирими.
- Мийте руки з милом перед
вживанням їжі, після відвідування туалету, повернення з прогулянки.
- Ніколи не кладіть бутерброди, пиріжки, сир, ковбасу,
печиво у пакет, де побували овочі, фрукти, ягоди чи яйця, навіть якщо цей пакет
здається абсолютно чистим.
- Дбайте про те, щоб їжа була щойно приготованою, свіжою.
- Не купуйте продукти, якщо не впевнені у їхній якості, з
простроченими термінами зберігання, пошкодженою упаковкою.
- Не купуйте продукти харчування на стихійних базарах.
- Не вживайте незнайомі гриби, ягоди, трави. Смертельно
небезпечними можуть бути старі або зіпсовані гриби. Дітям страви з грибів заборонені!
- Не використовуйте для пиття, приготування їжі та миття
посуду воду з річок, озер, незнайомих підземних джерел тощо.
-При перших ознаках
кишкового захворювання терміново звертайтесь до лікаря.
НЕ ЗАЙМАЙТЕСЬ САМОЛІКУВАННЯМ !


Немає коментарів:
Дописати коментар