середа, 9 серпня 2017 р.

9 серпня - день Пантелеймона цілителя 2017: історія та традиції свята
День Пантелеймона цілителя щорічно відзначається 9 серпня. Це досить шановане християнське свято, яке приурочене до дня народження Пантелеймона цілителя. І в цей день, в усіх церквах проходять урочисті молебні, де люди вшановують святого, і моляться про одужання своїх близьких і знайомих.


День Пантелеймона цілителя 2017: історія свята
Про святого Пантелеймона відомо небагато. Але точно можна сказати, що народився він приблизно в 3-м столітті і був сином відомого багатого язичника. Батько Пантелеймона відправив його вчитися лікарській справі, і це у хлопця виходило чудово. Згодом він став одним з найкращих і найшанованіших лікарів. Трохи пізніше він познайомився з проповідником Єрмолаєм, якого, до речі, поминають 8 серпня. І саме цей чоловік розповів Пантелеймону про християнство і навернув його віру.
Але вже напевно Пантелеймон повірив в Ісуса Христа, коли просив у Бога допомоги, щоб вилікувати тяжко хвору дитину. Хлопчика вкусила змія, і ніякі ліки не допомагали, тоді святий Пантелеймон почав молитися і сталося диво. І після цього цілитель вирішує присвятити своє життя християнству і служінню Богу.
У православній церкві святий Пантелеймон відомий не тільки як цілитель, ще він вважається покровителем воїнів.

День Пантелеймона цілителя 2017: традиції свята
Знахарі вважали, що 9 серпня – це прекрасний день для збору різних цілющих трав та ягід. А у звичайних сім'ях, в день Пантелеймона було прийнято йти на город, зривати качан капусти і пекти з неї пироги.

День Пантелеймона цілителя 2017: що не можна робити в свято
Вважається, що в День Пантелеймона не можна працювати в полі. Люди дуже боялися грози, яка могла спопелити кожного, що посміє порушити заборону. До речі, саме тому друга назва свята – Палій.
День Пантелеймона цілителя 2017: народні прикмети
Люди вважають, що кожен, хто народжений в День Пантелеймона має цілющі здібності, і прекрасно розбирається в лікарських травах.
Якщо мурахи в цей день "закривають" мурашники – значить, буде дощ.
А якщо на вулиці буде багато коників – значить погода буде ясною і гарною.
Нагадаємо, що День Пантелеймона цілителя щорічно відзначається 9 серпня.

Немає коментарів:

Дописати коментар