четвер, 12 жовтня 2017 р.

14 жовтня  - День Захисника України,день Святої Покрови Пресвятої Богородиці та День Українського козацтва
                    


Незалежність – мрія споконвічна
Нашого великого народу.
Йшли до неї важко і трагічно,
Йшли на плаху чи на хліб і воду.

Козаки її зростили серцем,
Щоб звести до Неба храм держави,
Де Любов Господня розіллється
На Славуту, степ, козацькі лави.

       Такими словами розпочалася виховна година «Козацькому роду –нема переводу» в 3 класі Харківецької  школи,14 жовтня Україна святкуватиме  День Захисника України,день Святої Покрови Пресвятої Богородиці та День Українського козацтва,з цієї нагоди було проведено виховну годину.
      Після здобуття незалежності України до нас поступово повертається забута козацька спадщина. Ми ніби заново відкриваємо для себе історію України, але ще багато її сторінок залишаються невисвітленими. Наша  держава  буде сильною , незалежною  тільки тоді, коли будемо знати  героїчну історію свого народу, шанувати та відроджувати народні звичаї та традиції, будемо гідними нащадками славного козацтва.Діти прослухали цікаву розповідь про славну,героїчну історію українського козацтва та про життя і побут козаків. ШЛЯХЕТНІСТЬ, МУДРІСТЬ, ВІДВАГА – три основні прикмети козака: шляхетного не підкупиш, мудрого не обдуриш, мужнього не залякаєш! У глибині душі кожного українця живе козак: воїн, який нічого не боїться і за рідну землю без роздумів віддасть своє життя.
      З цікавістю учні послухали  легенду про ікону Покров Пресвятої Богородиці. Народна легенда розповідає, коли Константинополь був оточений мусульманами, жителі молилися вищим силам про вигнання ворогів. В одному з їхніх храмів (Влахернському) просили у Бога миру блаженний Андрій і його учень Єпіфаній. Саме вони, піднявши свій погляд до неба, побачили що йде Богоматір з іншими преподобними і ангелами. Матір Божа прихилилася на коліна і молилася разом з усім людом, після, зняла свій покров, накривши ним усіх тих, хто молиться. Покров був невидимим захистом, який змусив ворогів зняти облогу Константинополя. Ікона Покров Пресвятої Богородиці допомагає всім і у всьому, якщо до лику звертатися з молитвою від чистого серця. Перед цією іконою прийнято просити захист для держави, особливо коли країна найбільше потребує захисту від зовнішніх ворогів.
 Будьте не лише мужніми, а й благородними, бо наша Україна- одна мати для всіх, і від нашої згоди залежить мир і спокій у нашій хаті.


Немає коментарів:

Дописати коментар